Jump to content

Egy cég „troll biztosítást” kínál ügyfeleinek

2015. 12. 11. 14:00

Egy az Egyesült Királyságban csúcskategóriás biztosításokat kínáló cég az első a világon, aki fedezetet nyújt az internetes zaklatás áldozatainak. Sőt a biztosítás kiterjed a sérült online reputáció helyreállítására is.

A Chubb biztosító – aki nem összekeverendő a hasonló nevű zárakkal és biztonsági rendszerekkel foglalkozó céggel, ha ez valakiben esetleg felmerült volna – úgynevezett „troll biztosítást” kínál ügyfelei számára. Még más szolgáltatók egy-egy zaklatási per költségeinek fedezésére fókuszálnak addig a Chubb politikájának középpontjában az a felnőtt vagy gyerek és annak jóléte áll, aki az online zaklatás áldozata lett.

A biztosítási ügyfelek akár 50 000 fontot (közel 22 millió forintot) igényelhetnek tanácsadásra, költözésre, munkahelyi szabadságra. Különösen súlyos esetekben lehetőség van igénybe venni egy csapatot, aki segít visszaállítani az ügyfél patinás online hírnevét, vagy akár nyomozókat bérelni, akik kiderítik a névtelen trollok személyazonosságát, hogy azok az igazságszolgáltatás elé állíthatók legyenek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József