Jump to content

Mark Zuckerberg is felszólalt Trump beszéde kapcsán

2015. 12. 10. 10:00

Donald Trump tegnapelőtti finoman szólva megosztó (mások szerint a politikai öngyilkosság tankönyvi példájával egyenértékű) nyilatkozatával sikeresen maga ellen hangolta a közvéleményt s egyben a Facebook alapító-vezérét Mark Zuckerberget is.

Donald Trump nyilatkozatában kifejtette, hogy lezárná az Egyesült Államokat a muszlimok előtt, erre pedig szerinte a kaliforniai mészárlások adnák meg a „jogalapot”.

Mark Zuckerberg sose tagadta zsidó származását és a zsidó-muszlim ellentétek ellenére most nyíltan a muszlimok védelmére kelt. Donald Trump beszédében megfogalmazottakat a szabadságjogok elleni támadásként értékelte, melyek sérülése idővel mindenkinek ártanának ezért megvédésük közös érdekünket szolgálja.

Trump így – mondhatni – darázsvészekbe dugta a kezét ezzel a szerencsétlenre sikeredett nyilatkozatával. A médiamogul nem csak, hogy saját pártján belül is éles bírálatokba ütközik, de a jelek szerint sikerrel magára haragította a világ egyik legbefolyásosabb emberének tekintett Zuckerberget is.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József