Jump to content

Ilyen volt 2015 a Facebook algoritmusa szerint

2015. 12. 10. 12:00

Az internet egyik hatalmas vívmánya, hogy helyet ad a globális közösségeknek. Földrajzilag egymástól akár távol elhelyezkedő emberek is beszélgethetnek, vitatkozhatnak, vagy épp együttérzésüket fejezhetik ki egy téma kapcsán. Ezeknek a beszélgetéseknek egy nagy része Facebookon zajlik, de vajon melyek voltak 2015 legtöbbet tárgyalt témái a közösségi médiaóriás szerint?

Szép lassan bedöcögtünk az idén is a decemberbe, ami nem csak a karácsonyi mézeskalács illatú vásárlási lázat, de az év végét is magával hozta. Az utolsó hónap pedig szükségszerűen nosztalgikus hangulatú videókat szül manapság, melyek igyekeznek felidézni számunkra, milyen is volt ez a fránya 2015.

A Facebook idén (kicsit a vártál korábban) már befutott a saját kis nosztalgiavideójával, mely azt hivatott elmesélni nekünk, melyek voltak azok a témák, amelyeket leginkább tárgyaltunk a közösségi oldalon. A teljeség igénye nélkül a top témák között olyan dolgok fordultak elő, mint a párizsi terrortámadás, a szíriai polgárháború, a menekült krízis vagy épp a nepáli földrengés, de helyet kapott a videóban a Trónok Harca, a Star Wars és persze az amerikai választás is.

Lehet vitatkozni arról, hogy 2015 milyen év volt, de kétségtelen, hogy a Facebook algoritmusa érdekes perspektívát adott a nagy évösszefoglaló videónak. Mindent összevetve reméljük, 2016 egy sokkal vidámabb évzárós videót tartogat majd számunkra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József