Jump to content

Az Apple növeli az iCloud Music Library limitjét

2015. 12. 08. 12:00

Ígéretéhez híven, az iCloud Music Library korábbi 25 000-es limitjét 100 000-ig bővítette az Apple, mely talán az igazi mértéket és mennyiséget nem ismerő zenegyűjtőknek is elegendő lesz étvágyuk kielégítésére.

Az iCloud Music Library egy online zene gyűjtemény, mely két szolgáltatásból táplálkozik: az iTunes Match-ből és Apple Music-ból.

Az iTunes Match olyan, mint egy online zenei szekrény; átvizsgálja a felhasználó iTunes gyűjteményét és hozzáférést ad azokhoz a számokhoz, amelyek már a szerveren vannak. Továbbá, feltölt minden olyan számot, melyet nem tud megtalálni és hozzáférést ad vagy letölti őket a regisztrált készülékekre. Ez a szolgáltatás éves szinten 24,99 dollárba fáj. Az Apple Music egy nagyon hasonló szolgáltatást tartalmaz streaming opcióval, de van egy fontos különbség. Az így letöltött számok DRM-mel együtt érkeznek így az előfizetés végén már nem működik a dolog. A Music szolgáltatás 9,99 dollárba kerül havonta, ám létezik családi előfizetés is 14,99 dollárért.

Az Apple iCloud Music Library szolgáltatása nehezen eladható a piaci konkurenciát figyelembe véve. A Google Play Music a nem fizető feliratkozóknak is biztosit fejenként 50 000 helyet, de még a Microsoft Groove Music segítségével is ingyenesen lejátszhatók az OneDrive-on tárolt számok. Ennek fényében nem is olyan nagylelkű az Apple.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József