Jump to content

A Netflix rádupláz a saját programokra 2016-ban

2015. 12. 08. 14:00

A Netflix sokaknak már most is az új televíziózást jelenti. A magának egyre növekvő népszerűséget és felhasználói bázist követelő céget elnézve egyáltalán nem meglepő, hogy az agresszív terjeszkedésbe és műsorbővítésbe kezd 2016-ban. Lássuk szám szerint mit jelent ez!

A következő évben a Netflix 31 eredeti sorozattal fog érkezni, ami több mint a duplája a 2015-ös évnek, melynek során a cég szintén nem kevesebbb mint 15 sorozatot mondhatott magáénak. Akinek nem lenne ez az egyszeri puszta adat elegendő, hogy most rögtön rávesse magát egy Netflix előfizetésre, annak jöjjön még néhány. A cég bejelentése szerint 10 játékfilmmel, 12 dokumentumfilmmel és 10 stand-up extrával is támad a sorozatok mellett. A gyerekek sem maradnak ki a jóból. 30 műsorral bővül a gyerek szekció is, hogy a kisebbek se unatkozzanak a Netflix előtt.

A cég tehát programjait tekintve felveszi a kesztyűt az olyan hagyományos kábelcsatornákkal, mint a HBO és a Showtime. Sőt a saját készítésű sorozatok jogait kizárólagosan és örökre a Netflix birtokolja így ebből a szempontból is jó befektetés lehet a konkurenciával szemben. Az ilyen változások, bővítések pedig biztosítják a cég nemzetközi terjeszkedését is.

Ezzel tehát még egy (vagy mondjuk inkább, hogy még harmincegy) okunk van arra, hogy egyre jobban várjuk a Netflix közép-európai terjeszkedését, melynek során talán már jövőre Magyarországon is elérhetővé válhat a szolgáltatás.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József