Jump to content

Tervezz HoloLens appot a Microsofttal

2015. 12. 07. 14:00

Van egy jó holografikus Windows app ötleted? A Microsoft most segít valóra váltani az eddig csak álomként létezett alkalmazásokat.

A tech óriás által indított új kampányra 2016 január 11-éig lehet jelentkezni az ötletekkel. A három „legéletképesebb” (azaz egyszersmind jó és megvalósítható) ötlet – újraírva a Microsoft fejlesztőcsapata által – kerül majd ki Twitterre, hogy voksolni lehessen rájuk. A szavazás győztes ötletét a HoloLens fejlesztőcsapatának tervezői, művészei és mérnökei fogják elkészíteni.

Persze ez nem egy tisztán önzetlen gesztus. Azon túl, hogy a kampány kiváló reklámlehetőség, egyben a Microsoft kap egy csomó jó ötletet a HoloLens-hez. A nyertes programot a Microsoft nyílt-forráskódúvá teszi majd, hogy példaként szolgálhasson másoknak. Így bárki is legyen a nyertes nem fog kereskedelmi sikereket elérni. Mégis, ha van egy jó holografikus alkalmazás ötlete valakinek, de nincs meg az önálló megvalósításhoz szükséges idő és energia, akkor ez egy nagyon jó lehetőség lehet az ötlet valóra váltására.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József