Jump to content

Az Adobe kész Búcsút inteni a Flash-nek

2015. 12. 02. 12:00

Az Adobe végre kész eltávolodni a dicső napokat látott, de mára elavulttá vált Flash technológiától. Az egykor webes animációk és böngészős játékok koronázatlan királyaként ismert technológiát egyre több kritika éri nem csak a felhasználók, de a fejlesztők részéről is.

Az Adobe tegnap esti bejelentésével miszerint, bátorítják a tartalomfejlesztőket más webes szabványok használatra a Flash helyett - mint például a HTML5 – elismerték, hogy ők maguk, a technológia fejlesztői is elavultnak látják a Flash-t. Az internet fejlődése és átalakulása miatt a nagyméretű animációs fájlok kora lejárt. Az sem segít a Flash helyzetén, hogy biztonsági szempontból ezer sebből vérzik, melyeket nem győznek a fejlesztők foltozni. Arról nem is beszélve, hogy ha az utóbbi időben összeomlott a böngészőnk, szinte biztosan a Flash Player adta meg magát.

Az Adobe közleménye egyértelmű eltávolodást jelent a Flash-től, ami nem csoda, hiszen a cég számára is kezd kellemetlen reklámmá válni, hogy nevük összemosódik egy egyre több problémát jelentő technológiával. Ez azonban nem jelenti, hogy teljesen feladják a Flash-t. Továbbra is biztosítanak támogatást a technológiához, de ez vélhetően inkább csupán biztonsági frissítéseket fog jelenteni még a HTML5 és más szabványok felnőnek a feladathoz, hogy teljesen átvegyék a helyét.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József