Jump to content

Problémás lehet a terrorellenes app New Yorkban

2015. 11. 24. 10:00

New York állam érthető okokból most fokozottan aggódik a terrorfenyegetés miatt ezért minden eszközt megragadnak a biztonság és úgy általában a biztonságérzet javítása érdekében. Az egyik ilyen eszköz lehet a mobiltechnológia felhasználása egészen pontosan egy terrorellenes app.

Cuomo kormányzó által indított kampány arra ösztönzi New York lakosait, hogy ha valami gyanús tevékenységet látnak, akkor használják okostelefonjukon a „See Something, Send Something” appot segítve ezzel a hatóságokat. Bár a szoftver már öt államban működik mégis a Nagy Alma lesz az első igazi nagy teszt. A magas népsűrűség miatt rengeteg bejelentést kell majd ellenőrizni és a terrorfenyegetés is igen magas.

Az elképzelés szerint az alkalmazás segíthet időben észrevenni, ha valaki például gyanús módon otthagy egy hátizsákot és megtenni a szükséges lépéseket mielőtt túl késő lenne. Azonban vannak, akik attól tartanak, hogy az alkalmazás visszaélésre is alkalmas lehet. Habár az állami kormányzat figyelmeztet, hogy ne használják az appot az emberek csak indokolt esetben mégis problémás lehet ki és mit is ítél meg éppen bejelenteni való fenyegetésként. A hatóságok természetesen szűrni fogják, a bejelentéseket mielőtt eljárnának, de kérdéses, hogy a sok hamis vagy épp téves bejelentés közül kiszűrni a valós veszélyeket mennyi időt vehet igénybe és mennyire lassítja le az intézkedést.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József