Jump to content

Google szolgáltatások Star Wars témára

2015. 11. 23. 12:00

Star Wars rajongók figyelem! Csillagrombolót kap a Gmail levelező. X-szárnyúval repülhetünk a Google Maps szolgáltatásban. Fénykard színezésű lejátszó bárt kap a Youtube. A Google jóvoltából mindössze néhány kattintás és szolgáltatásaik Star Wars jelmezt öltenek.

Bizony még egy milliárd-dolláros filmstúdiónak is - aki a történelem egyik legnépszerűbb filmsorozatát birtokolja - meggyűlhet a baja a megfelelő reklámozással. Vegyük például a Disney-t, aki azért küzd, hogy pár héttel a Star Wars hetedik részének megjelenése előtt kellően informálja a világot.

Ebben a küzdelemben most egy nagy segítséget kaptak a Google-től, mely lehetőséget biztosít felhasználói számára, hogy Star Wars témájúvá varázsolják a cég szolgáltatásait. Sőt még választani is lehet a világos és a sötét oldal között a direkt erre a célra létrehozott promo oldalon. Ha ezt megtettük, a fentebb leírt változásokon túl még számtalan apróság kerül majd elő hosszabb használat után valamint a fontosabb hírek és események megjelennek a Google naptárban.

Sajnos, mint minden jó dolognak egyszer ennek is vége szakad. 2016 február 1-je. után mindenkinek automatikusan visszaáll majd az eredeti Google téma. Aki korábban megunja, hamarabb is visszaállíthatja vagy akár oldalt is válthat ott ahol eredetileg aktiválta a szolgáltatást. A változások Windows és Mac rendszereken, valamint mobil fronton androidos és iOS készülékeken is már elérhetőek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Szokolai József