Jump to content

Jimmy Iovine szerint a nők nem találnak maguknak zenét

2015. 11. 22. 14:00

„Nemrég gondolkodtam éppen azon: ember, de nehéz valami jó zenét találni! Azt se tudom, hogy kell bekapcsolni a rádiót. A Google-lel se tudok zenét keresni. Nem tudom elindítani az iTunes-t se. Egyszerűen csomó mindenről nem tudom, hogy működik.” – írta az Engadget egy újságírónője Jimmy Iovine, az Apple Music vezetőjének egy rossz elszólására reflektálva.

Jimmy Iovine számos hölgyet sértett vérig egy óvatlan kijelentéssel, mely a következőképpen hangzott „A nők gyakran igen nehezen találnak kedvükre való zenét, ám ez segíthet megkönnyíteni a dolgot."

Iovine szájából ez az Apple Music reklámjának bemutatójakor hangzott el, melyben három lány viccelődik, táncikál és zenét hallgat a konyhában. A reklám maga alapvetően nem szexista egy cseppet sem. Iovine további magyarázata azonban nem vet jó fényt a vezérigazgatóra: „Eszembe jutott egy probléma.” – kezdte el magyarázni Iovine a koncepciót – „A lányok ücsörögnek, tudod, kibeszélik a fiúkat. Vagy panaszkodnak a fiúkról, tudod, mint amikor valaki összetörte a szívüket vagy valami. És ehhez zene kell nekik, nemde? Így nehéz megtalálni a megfelelő zenét, tudod, hiszen nincs mindenkinek megfelelő listája vagy nem ismer DJ-ket meg ilyeneket.”

Mr. Iovine azóta bocsánatot kért a megkülönböztetéssel megsértett hölgyektől, akik zokonvették a sztereotipizálást és a vezérigazgató rosszul megválogatott szavait.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra