Jump to content

Durex: kondom emojival a biztonságos szexért

2015. 11. 22. 10:00

Ha már van taco emoji, akor miért ne lenne egy óvszer is, nemde? Az étkezésben és a szexben úgyis közös pont az egyszerű, testi öröm. Ezen logika mentén érvel a Durex, a férfi fogamzásgátlók egyik legnagyobb gyártója a kondom emoji mellett, mely a cég szerint a biztonságos szexet is népszerűsítené.

„A hivatalos „biztonságos szex” emoji segítene a fiataloknak túllépni a kínosságon, mely körüllengi a biztonságos szex kérdéseit” mondta a cég szóvivője, majd hozzátette „a beszélgetéseket szeretnénk ezzel bátorítani és szeretnék felhívni a figyelmet az óvszerhasználat fontosságára az olyan szexuális úton terjedő betegségekkel szemben, mint a HIV és az AIDS.”

A Durex-nek valószínűleg részben legalább igaza van, hiszen a mókás, kis jelek komoly szerepet játszanak a mai társadalomban. Még az Oxford szótár is az idei év szavának az emojit választotta. Az óvszergyártó azt reméli, az Unicode Consortium, mely az egyes karakterek megalkotásáról dönt, elfogadja a javaslatot az AIDS világnapjának, december 1-jének alkalmából.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra