Jump to content

A Facebook kiterjeszti a Safety Checket Párizs után

2015. 11. 16. 12:00

A Facebook Safety Check eredetileg azért készült, hogy lehetőséget adjon a szociális háló felhasználóinak, hogy tudassák családjukkal és barátaikkal, épségben vannak egy-egy természeti katasztrófát követően, azonban a párizsi terrortámadás után a rendszer bővülni fog.

Az elmúlt időszakban történt párizsi, bejrúti és más terrortámadások nyomában a Facebook nem csak földrengések és özönvizek, de – ahogy Mark Zuckerberg fogalmazott – „emberi katasztrófák” után is elérhetővé teszi felhasználói számára a biztonságukat jelző beállítás alkalmazását.

A szociális háló azt szeretné, hogy az eszköz elérhető legyen, „ahol és amikor” csak szükség van rá. A cég elismerte, eddigi működése nem volt konzisztens, így míg egyik katasztrófára reagált a Facebook, addig másokat figyelmen kívül hagyott. Ígéretük szerint, ez javulni fog a jövőben.

Azt egyelőre nem tudjuk, mennyit sikerült a Facebooknak ténylegesen megoldani a Safety Checkkel kapcsolatos problémák közül, ám reméljük, jó darabig nem lesz szükség az eszköz életbe léptetésére újra.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra