Jump to content

A Snapchatszerű önmegsemmisítő üzeneteket tesztel a FB

2015. 11. 13. 10:00

A Facebook néhány francia felhasználója egy új feature-t fedezett fel a Messenger alkalmazásban, melynek működése nagyban hasonló a Snapchaten már megszokottnak számító önmegsemmisítő üzenetekhez.

A franciák egy része egy új homokórát lát a a jobb felső sarokban a beszélgetéseknél, melynek megérintésével beállítható az egyórás visszaszámlálás. Az óra lejártával az üzenet eltűnik.

A Facebook szerint az új feature-t Franciaországban teszteli egyelőre exkluzívan, hogy kiderítse, készen áll-e a szélesebb körű megjelenésre és a felhasználók örömmel fogadják-e a lehetőséget. Ha az ötlet kicsit valahonnan már ismerősnek tűnik, akkor valószínűleg ez a nagyon hasonló elven működő szintén Facebook alkalmazás, a Slingshot miatt van így. Ha már a Slingshot ötlete is ismerősnek tűnt, akkor a Snapchatet érdemes okolni, mely első, 2011-es megjelenésétől tartalmazza a feature-t.

A Facebook 2013-ban kísérletet tett a Snapchat megvásárlására 3 milliárd dolláros áron, ám akkor a cég vezérigazgatója, Evan Spiegel visszautasította az ajánlatot. A Facebook azonban nem mondott le az önmegsemmisítő üzenetekről: ha már nem sikerült megvenni a Snapchatet, ideje felülmúlni őket!

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra