Jump to content

Végre egy billentyűzet emojiőrülteknek!

2015. 11. 07. 10:00

Az emojik használata töretlenül hódít, ám legyél akár Mac, mobil vagy PC felhasználó, akkor sincsenek mindig kéznél a vidám kis jelek, melyek többnyire rejtett, speciális karakterek számára fenntartott menükben bújnak meg. Az EmojiWorks azonban szeretné kikupálni a problémát.

A cég egy teljes QWERTY billentyűzetet szeretne megjelentetni, melyen hihetetlen egyszerűséggel, rögtön emojik formájában gépelhetsz. Ez ugyan nem az első hasonló koncepció, ám talán az első megoldás, mely a piacra is eljut.

Az ötlet pofonegyszerű. A CTRL vagy ALT gombokhoz hasonlóan funkcionáló „emoji” lenyomását követően a mód kikapcsolásáig emojikat gépelhetsz, melyeknek akár bőrszínét is megváltoztathatod pár gombnyomással, kihasználva ezzel a diverzitást tükröző új kiadást. A billentyűzethez tartozó szoftver gondoskodik a varázslatról. Az elérhető emojik száma a kiválasztott modelltől függ, így az alap 47 jel helyett a Plus már 94, míg a fenti képen látható Pro 120 emojit ír. A másodlagos és harmadlagos emojikat a SHIFT megnyomását követően bűvölheted elő.

A klaviatúra támogatja a Mac, a Windows és iOS készülékeket, melyekhez Bluetooth-on keresztül csatlakozik. A billentyűzet már előrendelhető, míg az első darabok kiszállítására december elseje előtt kerül sor. A 47 emojit tartalmazó modell 80 dollár, a 94-es készletet kezelő Plus 90 dollár, míg az igazi megszállottaknak szánt 120 emojis készlettel rendelkező Pro 100 dollár (a szállítási költséget, adókat és egyebek nem számítva).

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra