Jump to content

Jövő héten rajtol a Facebook önálló híralkalmazása

2015. 11. 07. 16:00

A Financial Times beszámolója szerint a Facebook egy újabb független alkalmazás beindítására készül. Az egyelőre kiadásra váró Notify applikáció a Washington Post, a CBS és a Vogue híreit tenné még könnyebben elérhetővé.

A FB hatalmas média partnereinek híreiről a felhasználók notifikációk formájában értesülnének, amint valamelyik követett lap egy az alkalmazásban elérhető cikket publikál. A már megjelent Instant Articles applikációval ellentétben – mely a megjelenéseket a fő FB alkalmazáson belül jeleníti meg – a Notify csak egyetlen trükköt alkalmazna. Mind az app és a benne megtalálható feature-ök a betöltési idő csökkentésére épülnek, melynek végső célja a szociális háló központi szerepének megerősítése a felhasználók hírekkel való ellátásában különböző forrásokon keresztül.

Az alkalmazás kiadására a cég szerint a jövő héten kerül sor, így hamarosan újabb megjelenéssel gyarapodik az egyetlen funkciót betöltő FB alkalmazások sora, melyben az elmúlt években olyan appok jelentek meg, mint a Messenger, a Poke, a Camera, a Rooms, a Slingshot, a Groups és a Pages.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra