Jump to content

Extrém konyhakert LED lámpákkal és díszhaltrágyával

2015. 11. 04. 10:00

A Grove Ecosystem két legyet üt egy csapásra. Nem csak lehetőséget biztosít a panellakók számára egy szerény kis konyhakert megteremtésére, de a díszhalakból is keményen dolgozó haszonállatot csinál. Az eredmény? Egy látványos akvárium és némi fűszernövény.

A kép máris sokat sejtet a rendszer működését illetően, melynek alapelve egyszerűbb már nem is lehetne. A LED-ek alatt növekvő zöldek táplálékát a halak és az akvárium más lakóinak salakanyagai biztosítják. A fotoszintézis beindításáról a napfényt imitáló világítás gondoskodik, míg a Wi-Fi kapcsolat és a társapplikáció a rendszer folyamatos megfigyelését szavatolja. A alkalmazáson keresztül a minikert tulajdonosa mindent kézben tarthat az energiafelhasználástól kezdve a mikróbák szintjéig és az egyes elemek állapotáig.

Ha máris egy Grove-rendszer beépítésén jár az eszed, nem árt, ha előbb utánaolvasol az áraknak. A projekt jelenleg a Kickstarteren keresztül keres támogatást, melynek keretein belül 2700 dollár, azaz csaknem 800 000 forint, fejében szerezhető be a veteményes-akvárium kombó. Az első darabok kiszállítása jövő márciusban indul. Az árak a hivatalos megjelenést követően már csak meredekebbek lesznek, így később teljes 4500 dollárt, 1 305 000 forintot kérnek majd a rendszerért.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra