Jump to content

A Facebook dolgozói átérzik a harmadik világ körülményeit

2015. 10. 28. 12:00

Sokan vádolták már a Szilikon-völgy cégeit azzal, hogy fogalmuk sincs, milyen a világ elmaradottabb területein élni. Ez nem véletlen, hiszen a mindig elérhető szupergyors netet könnyű megszokni, ám a FB úgy gondolta ideje, hogy a dolgozók átérezzék egy kicsit jobban a kevésbé szerencsések helyzetét.

A Facebook munkatársai innentől ha tetszik, ha nem kénytelen lesznek empátiát érezni időnként a harmadik világbeli felhasználókkal. A tegnapi nappal kezdődően a cég bevezette a „2G keddeket”, mely kezdeményezés résztvevőinek irodai netkapcsolata minden kedden úgy lelassul, mintha India mezőgazdasági területein vagy más fejlődő vidékeken próbálnának netezni.

A program célja, hogy emlékeztesse a Facebook munkásait: egy átlagos weboldal másoknak akár percekig tölthet az ottani netkapcsolattal, így a cég azt reméli, a dolgozói motiváltabban igyekeznek majd megoldani a Facebook adattakarékoskodását. Noha a lassú kapcsolat ideje mindössze egy órán keresztül tart majd az irodákban, reméljük sikerül ténylegesen ráébreszteni számos dolgozót a fontos különbségekre.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra