Jump to content

Picobrew: az otthoni sörfőző kütyü

2015. 10. 27. 16:00

A PicoBrew azt szeretné elkövetni a házilag főzött sörökkel, mint amit a Keurignak sikerült a kávéfőzéssel. Elődje a Zymatic, 2000 dolláros árcédulájának és fenyegető méretének köszönhetően mértékkel volt csak vonzó, ám a Pico azoknak is izgalmas lehet, akik hobbiszinten szeretnék kipróbálni a sörfőzést.

A mai napon induló Kickstarter kampány során a Picobrew mindössze 500 dolláros áron elérhető, ám a boltokban már 1000 dollár körül lesz. Ezzel a Pico máris megfelezte a Zymatic árát, sőt a méreteit is, így akár egy konyhapulton is elviselhetően mutat, ha nem is fogod végleg odaköltöztetni a kenyérpirító és a kávéfőző mellé.

A rendszer nagyban leegyszerűsíti a sörfőzés folyamatát. Nem kell receptekkel, appokkal és különböző alapanyagokkal szöszölni, elég megrendelni néhány PicoPak-ot, melyek előrecsomagolt hozzávalókat tartalmaznak az árpától a malátáig. Neked már más dolgod sincs, mint mindent a gépbe pakolni. A belső szkenner ezután leolvassa a kódot, letölti a receptet a PicoBrew adatbázisából és már készül is az ital. Eközben az alkoholtartalmat és a keserűséget magad szabályozhatod egy eltekerhető kapcsolóval, míg minden mást automatizmusok irányítanak.

A PicoPak csomagok jókora teret adnak a kísérletezőkedvűek számára, hiszen mintegy 100 különböző variációból választhatsz. Ezek közül némelyik ismert külföldi márkák receptjeit követi, mint a Rogue, a Dogfish Head vagy az Elysian. Ha valamelyik alkotásod a szokásosnál is jobban sikerült, akár a PicoBrew Development programjához is csatlakozhatsz, ahova a receptedet elküldve saját bevizsgált PicoPakot állíthatsz össze.

Végszóként annyit tudnánk még hozzátenni a dologhoz, hogy a Picobrew nem sokban különbözik a Nespresso-tól. A cél minél könnyebben és gyorsabban próbálta megoldani az otthoni sörfőzést. Az élmény ugyan nem egyezik a házilag pörkölt, forralt és dédelgetett nedűk gyártásáéval, ám első kipróbálásként a Pico könnyen meghozhatja a sörfőzéshez a kedvedet.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra