Jump to content

Infóközpont appal segít a Google a migránskrízisben

2015. 10. 24. 10:00

Máris egy sor technológiai vállalat, mint az Apple, a Google és a Facebook, igyekezett valamilyen formában segíteni az európai migránshelyzet kezelésében. Ezúttal ismét a Google igyekszik segédkezet nyújtani a menekülteknek.

A Google a mai nap folyamán egy új kezdeményezést jelentett be az elmúlt hónapban már elindított adományok mellett. A cégóriás jelen esetben egy mobil oldallal igyekszik támogatni a menekült családokat, melyet Crisis Info Hub (Krízis Információs Központ) néven találnak meg a migránsok. A szolgáltatás lehetővé teszi az otthonuktól messzire vándoroltaknak, hogy könnyen hozzáférjenek a számukra létfontosságú információkhoz, mint az elérhető szállások, egészségügyi ellátás vagy utazási lehetőségek.

A Google emellett további önkénteseket keres Translate, azaz a fordító szolgáltatás fejlesztésében, melyet a migránsok számára hasznos módon, új országukba való beilleszkedésük segítésére alakítana a cég. Amennyiben egyaránt beszéled a német és az arab nyelveket és szívesen vennél részt a fordító közösség tevékenységében, a következő oldalon keresztül te is hozzájárulhatsz a Translate fejlesztéséhez.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra