Jump to content

A Microsoft azt akarja, tartsd meg a W10 saját appjait

2015. 10. 19. 10:00

Ha máris utálod, hogy nehezen lehet csak szabadulni a Windows 10 alapértelmezett böngészőjétől, akkor sajnos rossz hírünk van… lehet még bosszankodni valód bőven. Egy kiszivárgott Windows 10 előnézetnből arra következtethetünk, hogy az OS minden alkalommal figyelmeztetésekkel bombáz majd.

A Windows 10 nem hagyja, hogy csakúgy lecseréld az alapértelmezett Microsoft alkalmazásokat, mint mondjuk az Edge böngészőt. Előszöris meg fog kérni rá, hogy adj egy „esélyt” a beépített applikációnak, majd a további választási lehetőségek közül is erősen kiemelten látszik mindig az eredeti alkalmazás mellett kitartó opció. A szuggerálás nem éppen gyengéd. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a jelenlegi eljárás publikusan is megjelenik-e majd vagy az Insider Preview program keretein belül elhal, ám azt mindenképpen sejteti, hogy a cég játszadozik egy ilyen gondolattal.

A lépés valamilyen szinten persze érthető (ugye te is ismersz olyanokat, akiknek az első dolga Chrome-ot telepíteni egy friss rendszerre?), ám némiképpen kockázatos, hiszen nagyon gyorsan a különböző alkalmazások gyártói rápiríthatnak a Microsoftra, hogy ne éljen vissza dominanciájával alkalmazásai erőltetésével.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra