Jump to content

Sundar Pichai átrendezi a Google sorait

2015. 10. 11. 16:00

Úgy tűnik, Sundar Pichai hozzászokott kényelmes és puha vezérigazgatói székéhez, ugyanis a Recode szerint, Pichai most először vezetése során elérkezettnek látta az időt a cég átrendezésére. A Google soraiban néhány előléptetés jelzi, kiknek szán Pichai nagyobb jövőt.

A promóciójukat ünneplő vezetők közül leginkább Hiroshi Lockheimernek van oka a pezsgőzésre, aki eddig az Android divízió élén dolgozott. Lockheimer ezt követően a Chrome OS fejlesztéséért valamint az Android autókra és viselhető kütyükre történő kiterjesztéséért is felelős, ugyanis az Android, a Chrome és a Chromecast részleg vezetését is megkapta. Felemelkedésének árát az Android másik vezetője, Dave Burke fizette meg, aki ezt követően a vezető szintű mérnöki munkákat lát el.

A reklámokért felelős részlegen, Mountain View videóinak megjelentetését szintén új előljáró intézi hamarosan Neal Mohan személyében. Mohan korábban a Google reklámfilmjeit és YouTube tevékenységét menedzselte mióta a cégóriás felvásárolta saját kezdeményezését, a DoubleClicket 2007-ben. A Recode szerint Mohant Phillip Schindler támogatja majd, aki a globális eladásokért és egyéb tevékenységekért felel. A két frissen kinevezett elnök a Google befolyását hivatott kiterjeszteni az egyre erősödő konkurenciával szemben.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra