Jump to content

A Dislike helyett más reakciókat is tesztel a Facebook

2015. 10. 09. 16:00

Korábban már beszámoltunk arról, hogy készülőben van a Facebooknál a Dislike gomb, ám azóta kiderült, a cég a "Reactions" feature segítségével ennél gazdagabb palettát szeretne a kezedbe adni érzelmeid és reakcióid kifejezésére.

A mai napon a szociális háló megerősítette, hogy a „Reactions” feature tesztelése kezdetét vette. Ahelyett, hogy mindössze a sokat követelt „Dislike” gombot vezetné be a Facebook a meglévő Like ellentétes párjaként, Mark Zuckerberg elmagyarázta az alább beültett videóban, hogy az új ötletként számos érzelem kifejezésére adnak lehetőséget.

Attól függően, hogy a látott posztnak köszönhetően a szeretet, a szomorúság vagy éppen az empátia buzog fel benned lehetőséged lesz megnyomni a megfelelő animált emotikont. A feature egyelőre csak az írországi és spanyol felhasználók számára érhető el (és mindazoknak, akik proxy-val odavalósiank tettetik magukat.)

Az emotikonok a képen látható menüben ugranak fel választási lehetőségként, ha hosszan nyomod a Like gombot a webes verzióban vagy a mobilalkalmazásban. Attól függően, mennyire nyeri el az emberek tetszését a feature a tesztcsoportban, idővel elválik, hogy mi, pár milliárdan többiek, is találkozunk-e az animált arcocskákkal a Facebook hírfolyamunkban.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra