Jump to content

Nagy profittal zárta a Samsung a harmadik negyedet

2015. 10. 08. 16:00

A Samsung idő előtt betekintést engedett a sajtónak az október végén megjelenő gazdasági jelentésbe, mely üzleti profitként 7,3 billiárd koreai wont azaz 6,25 milliárd dollárt jelez a júliustól szeptemberig terjedő időszak során.

A korábbi évek azonos periódusához viszonyítva, tavalyhoz képest ez 79,8%-os növekedést mutat a Reuters szerint, akik azt is kiemelték, hogy 2014 óta most keresett legjobban a cég. A Bloomberg analízise a mobil divízió profitjával külön is foglalkozott, mely nagyjából 24%-ot, azaz 1,9 milliárd dollárt nőtt az előző év óta eltelt hét negyedben.

Noha a híradások az S6 eladásainak visszaeséséről számoltak be, ám a zászlóshajó árának csökkentésével és az alacsonyabb kategóriás, többnyire 200 dollár alatti telefonok újrakiadásával a fejlődő országokban, a növekedés lehetségessé vált.

A koreai gyártó legnagyobb bevételei a chipekből származnak, mely a Samsung és az Apple eszközeinek is alapja. A Bloomberg szerint ez a divízió keresett a legjobban a maga a 3 miliárd dollárjával, mely 54%-kal múlta felül a tavalyi évet. A siker részben az Apple viruelensen népszerűvé vált iPhone 6s és a 6s Plus készülékeinek köszönhető.

Szintén érdemes megjegyeznünk, hogy a koreai won árfolyama egyelőre kicsit a Samsung számára kedvező módon csal, hiszen a cég eladásainak nagyrészéből dollárokat profitál. További részletek a cég harmadik negyedének alakulásáról október végén érkeznek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra