Jump to content

Máris 110 millió eszközt hódított meg Windows 10

2015. 10. 08. 14:00

Nagy ötlet volt a Microsoft részéről ingyenessé tenni a Windows 10-re váltást a Windows 7, 8 és 8.1 felhasználók számára, hiszen eddig sosem látott mennyiségben ugrottak neki a lelkes júzerek a cég legújabb operációs rendszerének, hogy maguk is kipróbálják az újdonságokat.

A Windows 10 az első perctől hódít. Mindössze 24 óra leforgása után az új operációs rendszer máris 14 millió telepítéssel büszkélkedett, ám a repülőstart csak ezután bontakozott ki igazán. A W10 első hónapja alatt már 75 millió eszközön volt jelen, így számíthattunk rá, hogy a nemrégiben tartott „Windows 10 Devices” esemény során a Microsoft tovább büszkélkedik majd a hódító úttal.

A rendezvény színpadán Terry Myerson számolt be a jelenlegi állásról és tette közzé, hogy a legfrissebb számok szerint már 110 millió eszközt sikerült bevonnia a cégnek a Windows 10 bűvkörébe.

Az operációs rendszer hódítása hatalmasnak számít főleg, hogy mindössze 10 héttel vagyunk a megjelenés után. A telepítések legnagyobb hányada a hétköznapi felhasználókhoz kapcsolódik, míg a fennmaradó 8 millió PC cégek kezelésében van.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra