Jump to content

A szenzoros növénykapszulákkal vége a tippelgetésnek

2015. 10. 06. 16:00

Gondoltál már arra, hogy kipróbálod magadat az otthoni kertészkedésben, de elriasztott az aggodalom, hogy kiirtod a növényeidet? Egy új Kickstarter projektnek köszönhetően hamarosan bátran belevághatsz otthonod kizöldítésébe.

A Plug & Plant egy falra szerelhető kapszularendszer, mely nem csak szépen rendezett helyet biztosít szobanövényeid számára, de mindegyik eleme Bluetooth-szal valamint nedvességet és fényt vizsgáló szenzorokkal is fel van szerelve. A technológia gyűjti a környezet adatait és tippekkel lát el a növény optimális gondozását illetően. A Smart Water Tank elnevezésű öntözőrendszer a gyűjtött adatok alapján pedig akár 30 napig is képes gondoskodni a locsolásról. Az adatokat egy társapplikáció fogadja, mely számos statisztikával és analízissel lát el, melyek alapján igazi szakértőként gondoskodhatsz otthonod zöld lakóiról.

A Plug & Plant moduláris rendszere számos növényfajta számára ideális, ráadásul a kertészkedéssel járó piszoktól is megszabadít, hiszen nem használ talajt. A növények egy biológiai úton lebomló tápszivacsban gyökereznek a földhöz hasonló módon. Elsőként 30 növény közül választhatsz, melyek közt a salátáktól a fűszereken keresztül a paradicsomig és paprikáig sok mindent megtalálsz, ám dísznövények is akadnak.

Ha szeretnél beszerezni egy saját csomagot, akkor a kezdő pakkra 50 dollárt kell befizetned (14 000 Ft), ám az öntözővel felszerelt haladó kiadásért már 190 dollárt (53 000 Ft) kérnek. A Plug & Plant első darabjai jövő májusban érkeznek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra