Jump to content

Melyek az Instagram legnépszerűbb amerikai célpontjai?

2015. 10. 05. 13:00

Néhány helyszín magától értetődően igazi Instagram-mágnes. Gondoljunk csak a Golden Gate Bridge-re vagy a Times Square-re. Mi a helyzet azonban a kevésbé népszerű és ikonikus, ám legalább ennyire szép amerikai helyszínekkel?

A Busbud alapos kutatást végzett, hogy kiderüljön, merrefele csattognak a legtöbbet a vakuk az USA-ban. A turisztikai oldal egy interaktív térképen mutatja meg az Egyesült Államok legnépszerűbb Instagram helyszíneit államokra lebontva. Az érdeklődők emellett a kanadai provinciák legvonzóbb célpontjainak is utánajárhatnak.

Egyes pontok magától értetődően kapnak nagy szerepet a térképen, ám akad néhány meglepetés is. Például nincs mit csodálkoznunk Disneyland popularitásán Kaliforniában, ám kissé pislogtunk Dollywood népszerűségén Tennessee-ben (ez van, Elvis).

Szintén kiderül az adatokból, hogy milyen típusú területek vonzzák a legtöbb önjelölt fotóst. A parkok vezetik természetesen a listát, ám a borászatok és szőlőskertek szorosan követik az első helyezettet. Az is kiderül a képekből, hogy nem minden észak-amerikai ország ízlése azonos. A kanadaiak a természet szépségeivel szemben inkább az emlékműveket és a történelmi helyszíneket preferálják.

Ha amerikai utat tervezel a jövőben, bátran ajáljuk figyelmedbe a Busbud oldalát, mely esetleg néhány olyan szépségre is felhívja a figyelmedet, melyről a legtöbb turista nem tud.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra