Jump to content

A FB segít az ENSZ-nek netet vinni a menekülttáborokba

2015. 09. 29. 12:00

A menekültek élete eddig sem volt könnyű, ám a problémákat csak tovább súlyosbította az internetelérés hiánya a táborokban, noha sokan okostelefonokkal felszerelten kétségbeesetten szerettek volna kommunikálni hozzátartozóikkal.

A Facebook egyáltalán nem elégedett a menekülttáborok helyzetével, így most segítséget küld az ENSZ számára, hogy megoldja az internetelérés gondjait. A cég vezetője, Mark Zuckerberg (aki a terveket egy vacsoraest keretein belül prezentálta) elmagyarázta, hogyan működne a dolog. Nem meglepő módon a Facebook akár internet drónokat is hajlandó lenne bevetni a probléma orvoslása során a kieső területeken.

A Google és a Microsoft közreműködésével a gesztus korántsem csak a cégek kedvességéről szól. A Facebook számára az internetelérés több felhasználót jelent. Ahogy Mark Zuckerberg kifejtette, a dolog mindkét fél számára csak nyereséget hozna. A Facebook több reklámbevételt szerez, míg a menekültek nem lesznek elvágva többé a külvilágtól és remélhetőleg egyszerűbben találnak maguknak végleges otthont Európában.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra