Jump to content

Már zsarnokságnak számít törölni FB ismerőseidet?!

2015. 09. 28. 10:00

Legalábbis az ausztrálok szerint. Messze-messze délen nem árt ha az ember kétszer meggondolja, törli-e végleg kollégáival való ismerettségét a szociális hálón keresztül, ugyanis nagyon könnyen zsarnokoskodás vádjával illethetik.

Ausztrália Fair Work Commission elnevezésű rendszere szerint, mely a munkahelyi korrekt viszonyokat hivatott fenntartani, zsarnoki viselkedést igazolhat, ha munkatársaiadat törlöd a Facebookon. Az esetet ezt követően bizonyítékként használhatják fel ellened főnököd előtt. Persze magában a barátlistáról eltávolítás nem elég, ám némi csúfolódással és az üzenetek figyelmen kívül hagyásával könnyen elbocsátásig fajulhat a dolog, melynek indoka a megfelelő „érzelmi érettség” hiánya lesz.

A szigorú elbánás oka, hogy a törlés áldozatai a zsarnokoskodás következményeként szorongásra, depresszióra és alvászavarokra panaszkodtak. Ennek ellenére mi azért megkérdeznénk azt is, mi az oka, hogy az illető kiprovokálta a barátság visszavonását, még mielőtt kikiáltanánk minden FB-on törölt személyt áldozatnak.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra