Jump to content

Már bárki lehet blogger a Facebook Notes-szal

2015. 09. 27. 14:00

A Facebook a pénteki nap folyamán egy sor változást jelentett be Notes feature-je számára, melyek nagyban elősegítik azok életét, akik személyes, hosszabb terjedelmű írásaikat ebben a formában szeretnék közzétenni.

A Notes eredetileg a terjedelmesebb posztok szerkesztésére szolgált, ám valahogy sosem talált magának igazán lelkes és aktív felhasználói bázist. A mostani változások azonban a Notes-ot szépszerével egy miniatűr CMS-sé változtatják a Facebook ökoszisztémáján belül. Az update többek között lehetővé teszi, hogy borító képet, kiemelt ábrákat, átméretezhető beillesztett fotókat és igényesen formázott szöveget használj.

A fenti kép máris mutatja a régi (bal) és a megújult (jobb) Notes közti különbségek egy részét. Ahelyett, hogy a megszokott „wall of text” irdatlan soraival fogadnád olvasóidat, mely a hosszúra nyúlt Facebook posztoknak eddig ijesztő jelleget kölcsönzött, most végre lehetőséged nyílik a formázásnak hála tagolni a szöveg, mely egyből könnyebben olvasható és emészthető lesz.

Noha az új szerkesztési feature-ök exkluzívan a webes FB számára készültek, az új Notes mobilon is megjelenik.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra