Jump to content

Google: adománygyűjtés a menekültek számára

2015. 09. 18. 16:00

Ha az elmúlt jó pár hónapot nem egy atombunkerben töltötted a külvilágtól elzártan, akkor minden bizonnyal tisztában vagy vele, hogy Európa jelenleg hatalmas krízissel kénytelen szembenézni, melyet a jobb életet kereső migránsok és menekültek tömegeinek érkezése váltott ki. A Google most nekik szeretne segíteni.

Ha úgy érzed, önkéntesként nem szeretnél résztvenni a segítségnyújtásban, de pénzeddel szívesen támogatnád a rászoruló menekülteket, akkor a Google adománygyűjtő akciója talán éppen az, amit keresel. A cég kampánya során 10 millió euró támogatást szeretne összeszedni, melyet a migránsok és menekültek megsegítésére fordít majd.

A beérkező összegeket négy nonprofit szervezeten keresztül jutattják el oda, ahol szükség van rá. A támogatások így az Orvosok Határék Nékül, az ENSZ, a Nemzetközi Mentő Bizottság és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kezén haladnak át. A szervezetek igyekeznek élelmet, szállást és biztonságot nyújtani a rászoruló menekülteknek. A Google adománya ugyan valószínűtlen, hogy túl sok mindent megoldana, mégis lehetőséget biztosít rá, hogy segíts, ha szeretnél.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra