Jump to content

A Pentagon komolyabb viselhető kütyüket vár partnereitől

2015. 08. 29. 12:00

A Pentagon szeretné, hogy számára olyan viselhető kütyük készüljenek, melyek többet tudnak a lépések számlálásánál. Éppen ezért 75 millió dolláros támogatást ajánlott fel a FlexTech Alliance csoportnak az eszközök megalkotására.

A csoportba mintegy 162 vállalat és intézmény tartozik, köztük az Apple, a Boeing és a Harvard, melyek feladata különböző „flexibilis, hibrid elektronikai” eszközök alkotása lenne. Ez ugyan kissé furcsa megfogalmazásnak tűnhet, ám a dolog lényege alapjában, hogy katonai célokra is bevethető viselhető eszközök szülessenek. A találmányok egy részét hajók és repülők szerkezetébe szánná a Pentagon, melyek feladata azok strukturális integritásának szemmel tartása lenne a Reuters szerint.

A további támogatást a cégek a helyi kormányoktól kapják majd meg, így összesen 171 millió dollárt fektetnek a projektbe.

Az Egyesült Államok védelmi minisztériumának titkára, Ash Carter azt nyilatkozta: „Régóta győzködöm a Pentagont, hogy ne csak a saját ötaldalú dobozán belül gondolkodjon és fektessen be a Szilikon-völgy valamint az ország technológiai közösségeinek találmányaira. Most végre sikerült egy lépést tennünk ebbe az irányba.”

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra