Jump to content

11 év letöltendő Twitter propagandáért egy tininek

2015. 08. 29. 10:00

A 17 éves, virginiai fiú, Ali Shukri Amin a következő 11 évet és még négy hónapot különböző büntetés-végrehajtási intézetekben tölti majd, melyet az ISIS-t támogató Twitter tevékenységével érdemelt ki.

Amin Twitter fiókja egyike volt az ISIS legkomolyabb szószólóinak Amerikában @Amreekiwitness néven. A fiókon keresztül a fiú egyaránt gyűjtötte és terjesztette az Iszlám Állam propagandáját, mellyel csaknem 4000 követőt vonzott maga köré.

A tinédzser nem csak szavakkal bíztatta a közösségét, de azt is megszervezte, hogy a tagok Bitcoin használatával titokban támogathassák a terrorszervezetet. Amin emellett azt is bevallotta, hogy segített fiókja egyik követőjének kiutazni Szíriába és csatlakozni a csoporthoz. Az illetőt azóta külföldön letartóztatták és jelenleg a bíróság ítéletére vár összeesküvés, terrorizmus és a szervezet támogatásának vádjával.

Amin ítélete elsősorban azért lett ennyire súlyos, mert az Egyesült Államok szeretné megfékezni országában az ISIS támogatásának növekedését, melynek egyik elsődleges eszköze a szociális média.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra