Jump to content

Újabb 20 nyelvet ért a Google Translate

2015. 07. 30. 14:00

A Google Translate egy kiváló eszköz, ha külföldre utazol vagy éppen idegen nyelven írt szövegeket szeretnél megfejteni a weben. A szoftver már ezt megelőzően is számos nyelven volt képes segíteni, ám Mountain View jóvoltából újabb hússzal bővült a fordító tudománya.

Az újdonságnak köszönhetően fordíthatsz oda és vissza angol, bolgár, cseh, holland, indonéz, lengyel török és sok-sok más nyelv között. Emellett az egyirányú, angolról történő fordítás is elérhetővé vált a hindi és thai nyelvek esetében. Minden felsorolt nyelv kérdésében a fordító a nyomtatott szöveggel is boldogul.

Okostelefonod kameráját használva képeket készíthetsz az általad nem értett táblákról vagy szövegekről, melyeket szeretnél lefordítani. Ezeket a Google Translate kameramódja értelmezi majd számodra, mely máris 37 nyelven beszél. Ha szeretnéd beüzemelni a szoftvert, elég telepítened, majd 2 MB-os nyelvi csomagokat használva válogathatsz a fordító tudásából.

A Google emellett egy kicsit rágyúrt a hangos kommunikáció során használt rendszerére is, mely sokkal-közelebb jutott így a valós idejű fordításhoz a lassabb hálózatokon is. Ez különösen a fejlődő országok lakói számára jelent nagy könnyebbséget. A frissítés az Android és az iOS appot is a következő napok folyamán éri el.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra