Jump to content

Szívtelen szülinapi üdvözlet a Facebooktól

2015. 07. 30. 12:00

Szeretnéd látni, hogy mennyire halott az őszinte, figyelmes kommunikáció? Nem kell mást tenned, mint megismerkedni egy a Facebook kevéssé ismert, ám nemrégiben felkapottá vált feature-jével, mely a születésnapi jókívánságokat redukálja tökéletesen kiüresedett formasággá.

A szociális háló egyik friss opciója csendesen jelent meg a lehetőségek közt. Az SMS-ben kapott értesítések először is tájékoztatnak róla: egy ismerősödnek születésnapja van. Ezt követően, ha az érkezett üzenetre válaszként elküldöd „1.”, akkor az ünnepelt egy szimpla, általános és semmi mondó „Happy Birthday!” üzenetet kap. És ennyi.

Mindössze kettő karakterre redukáltan válaszolhatsz valaki életének egy fontos mérföldkövére, hogy azt a roppant szerény figyelmességet se kelljen kisajtolni magadból, hogy ténylegesen leírd „boldog születésnapot!” Mivel az egész nagyjából annyi erőfeszítést igényel, mint a telefonod feloldása, ezért praktikus lehet olyan ismerősök felköszöntésére, akiket szépszerével nem is ismersz, mégis a Facebook összeköt benneteket. Ennek ellenére azonban szomorúnak érezzük, ha egy hozzád közelebb álló személy esetében sem vagy annyira figyelmes, hogy legalább magadtól gépelj be egy-két jó szót.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra