Jump to content

A Google beszállna a vegánburger-bizniszbe

2015. 07. 29. 10:00

A Google már korábban is fektetett be egy-két olyan területen, melyeknek szépszerével semmi köze nem volt a netes kereséshez vagy akár csak az IT-hez, ám most a The Information szerint ennél is jobban elrugaszkodott főprofiljától a cég és a gyorsétkeztetés felé kacsingat.

Nemrég kiderült, hogy Mountain View vezetősége megpróbálta felvásárolni az Impossible Foods elnevezésű kezdeményezést, melynek legfőbb célja a hús és a sajt helyettesítésére alkalmas más ételek feltalálása volt. Az ajánlott ár valahol 200-300 millió dollár között mozgott.

A fiatal vállalat eddigi legnagyobb sikere egy vegán sajtburger megalkotása, mely a mellékelt képen is látható és nem csak külsőre, de ízében is megtévesztően hasonlít egy valódi húsból és tejből készült ételre. A vegán gyorskaják az idei év végétől lesznek kaphatóak. Amennyiben hihetünk a pletykának, a Google mégsem vásárolta fel a céget, ugyanis a kezdeményezés tulajdonosai szerették volna irreálisan magasra srófolni az árat.

Azt ugyan nem tudjuk pontosan, miért szeretne a Google az élelmezés piacára is betörni, ám nem ez az első eset, hogy a cég ilyesmivel próbálkozik. A társalapítók egyike, Sergey Brin korábban már segített egy tisztán rostokból megalkotott burger fejlesztésében. Amennyiben sejtéseink helyesek, valószínűleg a Google szeretné jól jövedelmező módon segíteni az emberiséget.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Google keres-e már más felvásárolható céget, ám ezek után nem lennénk meglepve, ha a vállalat által bekebelezett következő kezdeményezésnek több köze lenne az evéshez, mint a kódoláshoz.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra