Jump to content

Kérdezz, Stephen Hawking válaszol

2015. 07. 26. 16:00

Szeretnél valamit megkérdezni a világ legokosabb emberétől? Hétfőtől egy héten keresztül faggathatod Stephen Hawkingot egy nagyszabású kérdezz-felelek keretein belül a Redditen, ahol a tudós először ad ilyen lehetőséget rajongói számára.

A hosszan elnyúló kérdezz-felelek nem csak azoknak kedvez, akik általában akkor értesülnek az ilyen eseményekről, amikor azok már lezajlottak. Sajnos Hawking számára sem egyszerű válaszokat gépelni speciális számítógépes rendszerével, így a hosszabb időtartam a válaszok lassú érkezéséért kompenzál. A Reddit történetének leghosszabb kérdezz-felelekje azonban lehetőséget ad arra, hogy még többet rajonghassunk Stephen Hawking iránt.

Hawking szinte bármilyen kérdést szívesen fogad a közösségtől, ám néhány saját témát is hoz majd magával. Az AMA megrendezése a Wired és a Nokia #MakeTechHuman kezdeményezésének részeként valósul meg, melynek központi témája: hogy szolgálhatja a technológia az emberiséget? Hawking szeretne éppen emiatt szót ejteni a mesterséges intelligenciáról, mely szerinte „lehetséges, hogy az emberiség történelmének legnagyobb hibája.”

Kérdéseidet hétfőtől teheted fel a Reddit /r/science fórumán.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra