Jump to content

Drónok zaklatják a spanyol királyi családot

2015. 07. 21. 16:00

Franciaország nem az egyetlen Európában, ahol gyanús drónokat repkednek az égen. A híradások szerint, a spanyol királyi család testőrei is azonosítatlan UAv-okat fedeztek fel a La Zarzuela palota légterében.

A drónok éjszakánként közelítették meg a palotát, beleértve a lakórészeket is, derül ki egy jelentésből. Ez magában is rosszul hangzik, ám még aggasztóbb, hogy a rádiójelek zavarása nem vált be, míg az őrség úgy döntött, nem lő fegyverrel a gépekre, így azok eltűntek.

Egyelőre senki nem tudja, mi állt az UAV-ok megjelenésének hátterében és ki a felelős. A palota lakói nem kommentálták az eseményeket.

A legnyilvánvalóbb gyanúsítottak a paparazzik lennének, ám éjszakánként nehéz jó képeket rögzíteni a király és a királynő magánéletéről. Sokan terroristaveszélyről suttognak, ám ugyanilyen könnyen előfordulhat, hogy aktivisták vagy rosszhumorú, esetleg kíváncsi helybeliek állnak a dolog mögött.

Bármi is legyen a helyzet, úgy látszik Spanyolországnak ideje követnie a többi ország példáját, melyek már szigorú szabályozást vezettek be a drónok felhasználásának korlátozására.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra