Jump to content

Augusztusban újraindul a Google Map Maker

2015. 07. 16. 13:00

A Google egy időre jegelte a Map Maker szerkesztési lehetőségét májusban, miután néhány digitális vandál öntörvényű változtatásainak hála a cég kínos helyzetbe kerül. Most azonban a Map Maker végre készen áll arra, hogy ismét akcióba lendüljön a közösség segítségével.

A internet óriása a Map Maker újraindítását augusztus elejére tervezi, ám ezúttal sokkal több segítségre lesz szüksége a közösség részéről, mint korábban volt. Ahelyett, hogy a moderáció elsődleges forrása maga a Google lenne, a Map Maker egyes területei fölé „regionális vezetőket” neveznének ki, akik lényegében lelkes, önkéntes kartográfusok volnának és felülbírálnának minden változtatást.

Ez több időbe telhet jócskán, mint az eddig megszokott moderációs folyamat, ám valószínűleg megérné ezzel együtt is. A Google tapasztalata szerint egy „jószándékú” közösség hatékonyabban felfedezi a trükköket, mint egy alkalmazott, aki csak a backlogok közt matat. Természetesen nincs garancia rá, hogy a dolog sikert arat, ám mindenképpen racionális megoldásnak tűnik az új út, hiszen végre azok jutnak szóhoz, akiket ténylegesen érdekel az, hogy a helyi térképek a lehető legakkurátusabbak legyenek.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra