Jump to content

Spotify fiókjuk buktatta le a gyermekrablókat

2015. 07. 13. 14:00

A mexikói hatóságok sikerrel találtak rá két kisgyerekre köszönhetően elrablóik Spotify használati szokáisainak, derült ki a Coloradoan híradásából. A ritkán használt módszerek ezúttal nélkülözhetetlen fontosságúak voltak a rendőrség számára.

A 4 és 6 éves kislányokat Kolorádóból vitte el Peter Barr és Brittany Nunn, miután Nunn, az édesanyjuk, elvesztette a felügyelet jogát a bíróságon. A hatóságok egészen addig nem tudtak a gyermekrablók nyomára akadni, míg az ügyön dolgozó egyik rendőrtiszt, Drew Weber fejében meg nem fordult, hogy egy kissé unortodox megoldással is próbálkozhatnának. Nunn lelkes felhasználója volt a Spotify-nak, így Weber körözést adott ki fiókjára, melynek köszönhetően megtalálták a mexikói IP-címet, mely végül elvezetett a gyerekekhez.

Hasonlóképpen Nunn Netflix fiókja is árulkodó volt, melyeknek hála a gyermekrabló párosra Cabo San Lucas-ban akadtak rá. A hatóságoknak még így is hónapokba telt, mire sikerült elintézni a szökevények kiadatását és a gyerekeket biztonságosan hazajuttaták.

Az édesanyát és partnerét Cabo San Lucas-ban tartóztatták le, majd visszavitték az USA-ba, ahol Larimer megye bírósága ítél majd a felettük. A gyerekek a múlt héten kerültek vissza édesapjukhoz.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra