Jump to content

Hoax volt a Facebook zenés streamje

2015. 07. 10. 14:00

A tegnapi napon a Music Ally híradásából mindenkinek úgy tűnt, hogy az újság leleplezte a Facebook következő nagy projektjét és már készül az új streamszolgáltatás, mely méltó kihívója lesz a Spotify-nak és az Apple Music-nak. Bármennyire is hihetőnek tűnt a hír, mégsem igaz.

Racionálisan semmi sem szólt az ötlet ellen, hogy a Facebook is síkra szálljon a zenés streamszolgáltatások csatájában, ám a cég mégis azt mondja, hogy nem készülnek ilyesmire.

„Nem tervezzük, hogy beszállunk a zenestreamelésbe” tagadta a Facebook szóvivője a hírt a The Verge-nek adott válaszában. Helyette azonban, mint illetékes a szóvivő elejtett néhány utalást azzal kapcsolatban, hogy valamin mégiscsak dolgoznak, ám a pletykákkal ellentétben az nem holmi zenés stream lesz, hanem valami „egyedi és új.”

A Music Ally eredeti híradása azóta kicsit megváltozott és az új szolgáltatást egy robosztus videómegosztóként írja le, mely a YouTube-szerű kereséssel, streameléssel és valami zenével kapcsolatos feature-rel lenne teljes (ez utóbbit továbbra is csak a zenei kiadókkal folytatott tárgyalások miatt várja az oldal.)

„Mindannyian igazán sokat használtuk a belső tesztelésben” mondta a Music Ally bennfentes forrása „A dolog sokkal, de sokkal megelőzi a YouTube-ot.” Ez az egy, amiben a Facebook és a Music Ally jelenleg egyetértenek – ám az összes többi még mindig pletyka.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra