Jump to content

Komoly leépítések a Microsoftnál

2015. 07. 09. 10:00

A tavalyi évben a Microsoft 18 000 alkalmazottjától volt kénytelen megválni, ám az idei év sem tűnik sokkal jobbnak. A cég 7 800 állást szüntet meg az elkövetkező néhány hónap folyamán.

A leépítések legnagyobb része a Microsoft telefonos részlegét sújtja majd, akik júniusban váltak részévé az újonnan alakult „Windows and Devices Group” részlegnek. Az összevonással egyidőben a vállalat azt is közzétette, hogy elbúcsúzik két utolsó a Nokiától kapott vezetőjétől, Stephen Eloptól és Jo Harlow-tól a közeli jövőben.

A vezérigazgató, Satya Nadella szeretné minél jobban központosítani Microsoftot, derül ki lépéseiből. Március végén Redmondnak összesen 118 584 alkalmazottja volt világszerte, míg 2014 júliusában még 127 000-en dolgoztak a cégnél. Az újabb 7 800 fős leépítés drámai változásokra utal. Az elmúlt hónapokban a Microsoft eladta a Bing térkép technológiájának egy részét (és vele együtt az alkalmazottakat is) a Ubernek és egy kisebbb részleg vándorolt az AOL tulajdonába.

Nadella az alkalmazottaknak küldött emailjéből kiderül, hogy főleg az okostelefonos részen tervez átalakításokat, melyek során egy „hatékonyabb portfólió” összeállítását tervezi, ami a fogyasztók három rétegére fókuszál majd. A cél az egyszerű darabok mellett, a produktivitást segítő üzleti csoport és a zászlóshajókat kedvelő elit párhuzamos kielégítése. Valószínűleg a jövőben több alacsonykategóriás Lumia, néhány az üzleti szférára kihegyezett darab és pár inkább Surface Pro-stílusú csúcskategóriás készülék érkezik majd.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra