Jump to content

Készül a Facebook zenés streamje is

2015. 07. 09. 16:00

Ha azt gondoltad, hogy a zenét streamelő szolgáltatások piaca máris zsúfolt, akkor talán meglepetésként ér, hogy még mindig újabb és újabb nagy nevek próbálnak beszállni a versenybe. Az Apple Music után a Facebook is szeretne előrukkolni saját szolgáltatásával.

A Music Ally híradása szerint a Facebook egy olyan előfizetős szolgáltatást szeretne létrehozni, mely szervesen kötődik a szociális hálóhoz. Ez annyira nem meglepő, hiszen a Facebook nemrégiben már felvette a kapcsolatot a nagyobb kiadókkal reklámokkal támogatott zenés videókon keresztül.

Noha az előző videós próbálkozás inkább a Vevo rokona lehetne, a hírek most arról szólnak, hogy a Facebook az audióstreameléssel szemezget és szeretne csatlakozni az Apple, a Rdio, a Spotify és sok más szolgáltatás versenyéhez.

A Menlo Park legénysége előszőr a videóplatformot szeretné beindítani az elkövetkező hónapokban, ám egy csak zenés verzió tervei is szerepelnek a jövőben. A Facebook ehhez választhatja az Instagram és a WhatsApp esetében bejárt utat és felvásárolhat egy már meglévő szolgáltatást vagy kiépítheti sajátját. Egy kisebb előfizetői bázissal rendelkező cég azonban könnyen lehet, hogy olcsóbb volna a Zuckerberg & Co.-nak, mint amennyit a fotó- és chatszoftverekre költöttek. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra