Jump to content

Lebegő videókat tesztel a Facebook a hírfolyamban

2015. 07. 08. 12:00

A Facebook előreugró videói eddig nem tartoztak éppen a legkellemesebb felhasználói élmények közé, ám könnyen lehet, hogy az idegesítő, kis ablakoknak hamarosan leáldozik a Facebook legújabb feature-jének érkezésével.

A szociális háló már megkezdte egy lebegő videólejátszó tesztelését, mellyel először az asztali gépek felhasználói találkozhatnak. A találmány érdekessége, hogy a lebegő lejátszót bárhol elhelyezheted a FB ablakában miközben tovább böngészhetsz a hírfolyamban akárcsak a Tumblren. A feature aktiválásához egy új gombra kell kattintanod a beágyazott videók jobb, alsó sarkában, mely a következőképpen mutat:

Az újdonságra először a The Next Web újságírói figyeltek fel, ám az új opció terjedése még viszonylag lassú, így nem feltétlenül érhető el azonnal mindenkinél. Az Engadget felmérése szerint külföldön már tegnap is minden öt emberből négyhez eljutott a lebegő lejátszó.

A Facebook igyekszik folyamatosan javítani videós lehetőségein, ugyanis a YouTube reklámpolitikája számukra is kedvező. Amennyiben a lebegő videók elérik, hogy több felhasznéló, többször és tovább nézzen mindenféle felvételeket, akkor komoly marketing lehetőségek nyílnak meg a lehetséges hirdetők előtt is.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra