Jump to content

Megérkezett az orosz szállítmány az ISS-re

2015. 07. 06. 12:00

Miután egymást követően kétszer sem sikerült eljuttatni a szállítmányokat a Nemzetközi Űrállomás legénységéhez, most végre a harmadik próbálkozás célba ért. A Progress 60 útján minden rendben volt.

Az orosz Progress 60 teherszállító űrhajó sikeresen dokkolt vasárnap az ISS-re, ahol már nagyon várták a vele érkezett felszerelést, élélmiszert és üzemanyagot. Noha az állomás elegendő tartalékkal rendelkezett ezt megelőzően is, hogy akár szükség esetén októberig is kitartson, a megérkezett rakomány mégis nagy megkönnyebbülést hozott mindenki számára.

A sorozatos katasztrófákat követően már felmerült, hogy a legénységnek esetleg jobb lenne visszatérnie a Földre, ha a dolgok továbbra is ennyire rosszul mennek, ám most végre mindenki megnyugodhat. A korábbi problémák közt akadt egy a pályájáról letért szállítmány és felrobbant rakéták is, így örülünk, hogy végre minden sínen van. A következő csomagot japánból viszi majd a H-2 elnevezésű teherszállító augusztus 16-ai indulással. Reméljük útja hasonlóképpen szerencsés lesz és minden visszatér az ISS fedélzetén a normális kerékvágásba.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra