Jump to content

Elindult az orosz szállítmány az ISS-re

2015. 07. 04. 14:00

A Nemzetközi Űrállomás, azaz az ISS ellátmányai mostanában kissé akadozva érkeztek meg, hiszen két felrobbant rakéta és egy a pályájáról eltévedt küldetés is akadályozta a a folyamatos utánpótlást. Éppen ezért olyannyira fontos most, hogy a következő teherszállító hajó rendben megérkezzen.

Remélhetőleg nem is lesz semmi gond a nemrégiben útnak indult orosz teherszállítóval, a Progress 60-nal, mely mintegy 3 tonnányi nélkülözhetetlen élelmiszert, üzemanyagot és egyéb felszereléseket visz az ISS legénységének.

Hogy minden rendben van-e, valószínűleg csak vasárnap derül ki, amikor a Progress 60 megérkezik a célba. A NASA korábban élőben streamelte az egység indulását, melynek során a Progress 60 máris jobban vette a nehézségeket, mint pórul járt elődje.

A sikeres indítást követően egyelőre minden rendben van és a hajó biztonságban halad az ISS felé. Ha minden a menetrend szerint halad, akkor vasárnap a mi időnk szerinti reggel 7:30-kor kerül sor a dokkolásra, melyet a NASA TV szintén élőben közvetít. Kövesd nálunk az eseményeket, ha hétvégén is hajlandó vagy ilyen korán felkelni!


Broadcast live streaming video on Ustream

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra