Jump to content

A világ legexkluzívabb weboldala

2015. 07. 03. 16:00

Ahogy ezt írom, éppen sorban állok. Na nem kisboltban vagy az Apple Store előtt a legújabb kütyüért, hanem azért hogy hozzáférhessek egy exkluzív oldalhoz. Pontosabban a világ legexkluzívabb oldalához, melyet a látogatók egyesével kereshetnek fel és mindössze egy percet nézelődhetnek ott.

Nekem egy bekezdés megírása elég volt ahhoz, hogy még egyszer ránézzek a forgó nyilakra és feladjam. Az Engadget szerkesztője előtt 3 662 ember várt, míg sorszáma az 113 664. volt. Őrület. Ennyit kell várnod, ha szeretnél rákukkantani a világ legexkluzívabb oldalára, melyet egyszerűen csak Most Exclusive Website-nak hívnak.

A design Justin Foley fejéből pattant ki, aki a The Washington Postnak elárulta, hogy célja az volt, hogy szembemenjen az egész internettel, mely nyitott és hozzáférhető mindenkinek.

Hogy mi van az oldalon? A Washington Post szerint néhány véletlenszerűen összeválogatott kép egy az „interneten széles körben híres állatról”. Talán Grumpy Catről van szó?

Az oldal ugyan nem egészen új, ám nagyobb közfigyelmet mostanában kapott köszönhetően a Johnny Lists-en és a Redditen való felbukkanásának. Foley szerint korábban 300 000 ember próbálta elérni az oldalt és keddig 55 000-nek sikerült. A sorbanállók közül általában kilencből nyolc feladja a várakozást. Szégyenkezve bevallom, én is ezek közé tartoztam, noha furdalt a kíváncsiság.

(Spoiler – valójában ez fogad, ha bejutsz az oldalra.)

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra