Jump to content

Megérkezett az Apple Music iOS-re és asztalira

2015. 07. 01. 10:00

Megérkezett a szolgáltatás, mely az Apple belépője a zenestreamelés csatamezejére. Az Apple Music-ot már letöltheted az iOS 8.4 frissítésén keresztül mobil eszközökre vagy használhatod asztali verzióban a Mac és Windows számítógépeken egyaránt.

Az iTunes mintegy 30 millió számot tartalmazó könyvtára mellett szintén streamelve hallgathatod a Beats 1-t, mely az Apple a nap 24 órájában működő internetes rádióállomása, ahol a válogatás olyan neves karakterek kezében van, mint Zane Lowe, St. Vincent, Drake és még néhányan mások. Akárcsak a Beats Music, az alkalmazás itt tesz ajánlatokat személyes preferenciáidra alapozva, sőt választhatsz előre gondosan összeállított lejátszási listák közül is, melyek egy részét szintén híres arcok rakták össze, mint a Rolling Stone vagy a Pitchfork szerkesztősége.

A beígért Connect feature is jelen van, mely lehetővé teszi, hogy kedvenc zenészedeit nyomon kövesd turnéik során vagy éppen a stúdióban. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban elérheted az összes számot, melyet az iTunes szolgáltatásán keresztül vásároltál vagy az új Music appban. Éppen ezért, ami a saját tulajdonod és amit streamelsz, könnyen lejátszható lesz egy helyen offline opciókkal kiegészítve.

Az első három hónap folyamán ingyenesen kipróbálhatod a szolgáltatást, ám később bele kell egyezned egy automatikus 10 dolláros havidíjba (vagy a 15 dolláros családi verzióba) ahhoz, hogy az applikáció elinduljon. (Ennek kijátszására már most vannak trükkök.)

Az Engadget saját felmérése szerint a szolgáltatást kipróbálók 35%-a szeretett bele azonnal az Apple Music-ba, 37% tartja egész jónak, míg a maradék 28% elégedetlen.

Forrás és fotó: engadget.com
Írta: Ambróz Nóra