Jump to content

A Facebook Messengerhez már nem kell fiók

2015. 06. 25. 10:00

Hozzánk ugyan még nem érkezett meg az opció, ám a Facebook szeretné egyszerűbbé tenni a kapcsolattartást akkor is, ha nem szeretnél fiókot csinálni náluk. Éppen ezért a Messenger függetlenedik a tagságtól.

A Facebook minél több embert próbál bevonni a Messenger bűvkörébe, amibe mától azok is beletartozhatnak, akik nem is használják a Facebookot egyáltalán. Elsőként az USA-ban, Kanadában, Peruban és Venezuelában adott a lehetőség, hogy úgy jelentkezzenek be a felhasználók a Messengerbe, hogy nem rendelkeznek FB fiókkal.

A regisztráció során elég megadni egy telefonszámot, melyet követően az applikáció átvizsgálja a telefonkönyvet és fabrikál egy ad hoc barátlistát az ott látottak alapján. Természetesen a szociális háló itt még nem mond le a lehetséges új felhasználókról és igyekszik meggyőzni a Messnger minden új júzerét, hogy csatlakozzon, ám enélkül is lehetőséget biztosít rá, hogy kapcsolatot tarts barátaiddal. Az új lehetőség különösen hasznos lehet azok számára, akik nem szeretnének vagy nem használhatnak FB fiókot.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra