Jump to content

Hasznos opciót tesztel a Gmail: küldés visszavonása

2015. 06. 24. 12:00

Bárki, aki életében már küldött mérges, ostoba vagy éppen kínos emailt, melyet szinte azonnal megbánt, az egyetért velünk abban, hogy a Gmail egyelőre kísérleti fázisban lévő „küldés visszavonása” feature-je életmentő lehet.

A küldés visszavonásának lehetősége hamarosan hivatalosan is része a lesz a Gmail webes repertorájának, így már nem kell sokáig rettegned a rossz helyre küldött vagy kínos tartalmú emailek miatt. A feature-nek köszönhetően, ha elég gyorsan megbánod az üzeneted, akkor a küldés gomb megnyomását követően egy rövid ideig még visszavonhatod irományodat és reménykedhetsz benne, hogy még senki se látta.

Az új opció egyike a Gmail Labs első hasznos találmányainak, noha már számos kísérleti lehetőséggel örvendeztették meg azokat a felhasználókat, akik a maximumot szeretnék kihozni levelezésükből.

Jogos lehet a kérdés, hogy mi tartott a Google-nek ilyen sokáig a várva várt és sokat kért visszavonás megalkotásán, melyre nyilvánvalóan volt igény és mindenképpen csak javít a szolgáltatás élményén, ám ezt most inkább hanyagoljuk.

A küldés visszavonása alapvetően kikapcsoltan érkezik, így majd neked kell aktiválnod a Gmail általános beállításai között, ahol az elkövetkező hetekben bukkanik fel.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra