Jump to content

Okosabban talál videókat a Bing

2015. 06. 21. 16:00

A Microsoft pontosan tisztában van vele, hogy a Bing videókeresése több mint idejétmúlta egy olyan korszakban, ahol a YouTube lényegében minden ilyen igényt lefed, így elérkezett az ideje, hogy a feature egy alapos átdolgozást kapjon a tényleges keresletnek megfelelően.

Az új oldal sokkal nagyobb hangsúlyt helyez például a zenés videókra. Keress egy felismerhető dallamra és nem csak eredményeket, de egy extra-nagy videót is kapsz, melyet lejátszhatsz, ha inkább nem szeretnéd felkeresni annak forrását. Emellett a kereséshez kapcsolódó találatokat is az eredeti keresőrendszerhez hasonlóvá teszi a cég, így nagyobb valószínűséggel találod meg azt az elbújt remixet vagy feldolgozást, melyre eddig hiába vadásztál.

A további különbségek közt szerepelnek a megnőtt ikonok és a videók egyre több részletének megjelenítése, így például már csatornák és nézettségi mutatók szerint is kutakodhatsz, melynek köszönhetően végre könnyebben megtalálod a hivatalos verziót és egyszerűbben kerülöd el a silány kópiákat.

Ez az előrelépés elegendő ahhoz, hogy búcsút mondj a Google-keresőnek, ha zenék után kutatsz? Valószínűleg nem, hiszen a Google máris nagyon jól teljesít ezen a területen, ám jó alternatívaként szolgálhat, ha a Google minden igyekezete ellenére sem találnád meg, amit keresel.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra